PVC

PVC

Pvc is een materiaal dat heel geschikt is voor op de vloer. Een pvc vloer is een type vloerbedekking dat lijkt op vinyl. Het is net zo dun en soepel, en kan op dezelfde manier worden bedrukt met allerlei prints. Er zijn ook verschillen met vinyl. Zo is het best lastig om een vinylvloer te leggen. Vinyl wordt verkocht in lange banen op rol die precies op maat moeten worden gesneden. Een pvc vloer wordt juist vaak in stroken geleverd, vergelijkbaar met de afmeting van planken laminaat. Deze stroken zijn gewoon naast elkaar te plaatsen op de vloer.

CREATIEF MET PVC VLOEREN

PVC vloeren worden geleverd in stroken of tegels. Dit maakt dit type vloer uitermate geschikt om op een creatieve manier een eigen manier te creëren.

Zo kunt u een vloer fraaier maken door het toepassen van voegstrips. Wat betekent dat tussen de stroken of tegels een “voeg” word gelegd, die lijkt op een echte voeg. Deze voegstrips zijn in diverse kleuren te leveren, zodat iedereen zijn eigen kleurcombinatie kan kiezen: een grijze tegel met lichtgrijze voeg heeft natuurlijk een andere uitstraling dan een combinatie met een zwarte voeg.

Maar ook stroken met houtaccenten kunnen door het toevoegen van een voegstrip een extra dimensie krijgen, waardoor vloeren een totaal andere (unieke) uitstraling krijgen. Het is wel belangrijk dat u de PVC vloer met voegstrip door een vakman laat aanbrengen, want anders is de kans erg groot dat het eindresultaat niet naar wens is.

Geef een reactie