Trap bekleden

Trap bekleden

Of het nu gaat om een dichte, open, rechte of gedraaide trap met of zonder zijkanten wij maken het. Wij kunnen uw trap met diverse materialen bekleden zoals tapijt, vinyl, marmoleum of PVC.

In de meeste gevallen wordt er gekozen voor tapijt dit zorgt voor een goede grip en goede demping van het geluid. Bij het bekleden van de trap met tapijt wordt in de meeste gevallen rubber ondertapijt geadviseerd. Dit vanwege de garantie van de fabrikant, een nog betere demping van het geluid en een langere levensduur van het tapijt.

Bij het bekleden van een trap met vinyl of PVC moet u er rekening mee houden dat de trede zo glad mogelijk zijn. Er worden aan de voorkant van iedere trede zogenaamde trapneuzen geplaatst deze zijn van aluminium of rubber en zorgen voor grip zodat u niet van de trap glijdt.

Een trap met PVC wordt aan de voorkant op iedere trede voorzien van een aluminium strip. Deze is voorzien van antislip en zorgt er voor dat er aan de voorzijde van de trede ook een strook PVC kan worden aangebracht. Ook bij PVC is het van belang dat de treden glad zijn.